Готує школярів до війни проти України: очільнику “Юнармії” в окупованому Криму повідомили про підозру

Дата: 03 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України оголосила про підозру Сергію Гаврильчуку – російському пропагандисту, керівнику регіонального штабу молодіжної мілітарної організації “Юнармія” в окупованому Криму.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Фото з відкритих джерел

Перебуваючи на “посаді”, чоловік масово залучає місцевих школярів до мілітарної організації країни-агресора. Вказівку скеровувати своїх учнів до “Юнармії” має кожна школа окупованого півострова.

Інструктори цієї установи ідеологічно налаштовують дітей проти України, а також навчають їх тактики ведення бою, проводять вогневу та розвідувально-диверсійну підготовку.

У місцевому осередку “Юнармії” запроваджено польові виходи з учнями для занять з мінно-вибухової справи.

Наприкінці кожного навчального року старшокласники складають відповідний “іспит”, за результатами якого Гаврильчук особисто вербує “випускників” до збройних сил РФ, йдеться в повідомленні СБУ.

У такий спосіб пропагандист виконує вказівку Кремля щодо поповнення новим особовим складом окупаційних угруповань, які воюють проти Сил оборони України.

Сергій Гаврильчук

На підставі зібраних доказів Гаврильчуку заочно повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • частина 1 статті 438 – порушення законів та звичаїв війни;
  • частина 3 статті 436-2 – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників.

Українські правоохоронці вживають заходів для притягнення підозрюваного до відповідальності.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що росіяни продовжують свідому мілітаризацію українських дітей на окупованих територіях. Так, у Маріуполі оголосили про початок набору кандидатів на навчання до філіалу Нахімовського військово-морського училища. Курсантів приймають уже після 4 класу середньої школи.

Попри те що навчання в цьому училищі не дає офіцерського звання після його закінчення, воно є елементом підготовки неповнолітніх до подальшої служби в збройних силах РФ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter