Готували теракти проти командування ЗСУ та спецпризначенців СБУ: у Запорізькій області затримали ймовірних російських агентів

Дата: 09 Травня 2023
A+ A- Підписатися

У Запорізькій області правоохоронці нейтралізували агентурну мережу ФСБ РФ, яка готувала теракти проти командування ЗСУ та спецпризначенців СБУ. Один з учасників групи – колишній військовий, а інший – особистий водій місцевого високопосадовця.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фото: Служба безпеки України

Підозрювані займалися підготовкою терактів проти командного складу Сил оборони та співробітників СБУ, які дислокуються на території Запорізької області.

Для цього вони збирали “погодинну” інформацію про місця тимчасового базування та маршрути переміщення українських захисників. Отримані відомості передавали до ФСБ через закритий чат у телеграмі.

За цими координатами росіяни хотіли здійснити прицільні ракетні удари. Крім того, вони розглядали варіант фізичної ліквідації українських захисників за допомогою вибухівки.

Для підготовки терактів російські агенти отримали від своїх “кураторів” з ФСБ 4 тисячі доларів “авансу”. Однак контррозвідники СБУ спрацювали на випередження – своєчасно викрили їх і затримали.

За даними слідства, керівником агентурної групи був мешканець Запоріжжя, колишній військовий. Після початку повномасштабного вторгнення він звернувся до свого брата, який проживає в Санкт-Петербурзі, з проханням сконтактувати його з російською спецслужбою.

Згодом на нього вийшов кадровий співробітник ФСБ, який у приватному листуванні поставив йому задання розвідувально-підривної діяльності проти України.

Фото: Служба безпеки України

Для їхнього виконання чоловік залучив свого знайомого, який працював водієм в очільника однієї з районних адміністрацій Запоріжжя.

За вказівкою ФСБ водій таємно використовував свідчення посадовця, здійснюючи приховані аудіозаписи його телефонних розмов в автомобілі. Крім того, затримані “наводили” ворожі повітряні удари на мости та залізничні переїзди.

Обом затриманим повідомили про підозру за двома статтями ККУ. Їм обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Розслідування триває.

Нагадаємо, що правоохоронці викрили співробітника одного з підрозділів Служби безпеки України в Запорізькій області, який проводив розвідувально-підривну діяльність на користь російських спецслужб. Йому повідомили про підозру в державній зраді.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter