Google тимчасово заборонив політичну рекламу, щоб запобігти насильству

Дата: 14 Січня 2021
A+ A- Підписатися

Американська корпорація Google з 14 січня тимчасово припинить показ політичної реклами через ризик можливого насильства.

Про це повідомляє видання Axios.

Фото: Axios

Корпорація Google вже не перший рік застосовує механізми щодо чутливого контенту, зокрема, політичної реклами. З листопада 2019 року, наприклад, вона змінила правила щодо націлювання у подібній рекламі.

Рекламодавцям дозволили таргетувати свої повідомлення на певні категорії людей, базуючись на інформації про стать, вік тощо, однак тематику таких повідомлень обмежили. Під заборону потрапили, зокрема, підбірки оманливих нових або матеріали, що підривають довіру до виборчого чи демократичного процесів. 

З квітня минулого року корпорація стала уважніше стежити й за повідомленнями, пов’язаними з коронавірусом. Таким чином у компанії намагались обмежити продаж підроблених тестів на ковід та інших товарів, пов’язаних з пандемією. Однак після критики корпорація відмовилась від цих заходів.

Згідно з новими правилами, рекламодавці не зможуть розміщувати жодну політичну рекламу чи рекламу, “що стосується кандидатів, виборів, їх результатів, майбутньої інавгурації президента, поточного процесу імпічменту президента, насильства в Капітолії США чи майбутніх запланованих акцій протесту на ці теми”. 

Заборона поширюється на повідомлення на платформах, як Google Ads, DV360, YouTube і AdX Authorized Buyer. Правила діятимуть щонайменше до 21 січня.

Нагадаємо, що нещодавно в США, де прибічники Дональда Трампа увірвались у Капітолій, фейсбук та низка інших популярних мереж заблокували сторінки політика за підбурення. Критики такого рішення почали говорити про неправомірне втручання та обмеження. 

ZMINA докладно розповідала, чи слід вважати такі дії цензурою, чи все-таки дотриманням міжнародних стандартів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter