Google і YouTube виділили понад 13 мільйонів доларів на посилення боротьби з дезінформацією

Дата: 30 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Компанії Google і YouTube оголосили про надання гранта в розмірі 13,2 мільйона доларів Міжнародній мережі перевірки фактів (IFCN) для створення Глобального фонду перевірки фактів. 

Про це повідомили на сайті IFCN.

Джерело: poynter.org

Гроші призначені для допомоги фактчекінговим організаціям та розширення інструментів для перевірки інформації на власних платформах компаній.

Загалом грант розрахований на підтримку 135 організацій мережі з перевірки фактів у 65 країнах.

“Розширення роботи Google і YouTube з IFCN означає, що більш незалежні фактчекери по всьому світу матимуть інструменти та можливості, щоб допомогти людям приймати обґрунтовані рішення”, — сказала керуюча директорка глобальних програм новин та екосистеми Google Олівія Ма.

Фонд запрацює на початку 2023 року.

У Google наголосили, що працюють над наданням додаткових контекстних функцій на своїх платформах. Наприклад, платформа виділяє релевантні фактчекінгові статті в результатах пошуку Google News та Google Images, щоб користувач мав повний контекст розшукуваної інформації.

Водночас на YouTube у верхній частині результатів пошуку є панель перевірки фактів.

У версії Google News для десктопа поруч з повідомленнями та заголовками з’являється перевірена інформація, що базується на оцінках незалежних організацій.

Google також має інструмент Fact Check Explorer, який надає результати понад 150 тисяч перевірок фактів від авторитетних видавців.

У результатах пошуку YouTube з’являється панель Breaking News, яка показує актуальні новини із тих інформаційних джерел, які відповідають політиці компанії щодо вмісту.

До кожного результату пошуку доступний інструмент “Про цей результат”, який надає більше контексту інформації та її джерелу. Треба сказати, що іноді Google не показує результати для деяких запитів, оскільки не було достатньо джерел для публікації інформації на тему.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Twitter та YouTube ігнорують запити України на видалення контенту, який містить російську пропаганду та мову ненависті щодо українців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter