Голову “Стоп корупції” в Чернівцях побили молотком. Активісти вимагають знайти замовників

Дата: 12 Березня 2018
A+ A- Підписатися

Двоє невідомих напали на голову представництва громадської організації “Стоп корупції” у Чернівцях Миколу Петіченко.

Як повідомляють в організації, інцидент стався в центрі міста 9 березня – за два дні після нападу на соратника Петіченко по чернігівському осередку організації Валерія Аіріні.

За словами координатора руху “Стоп корупції” Романа Бочкали, на чоловіка накинулися коли той виходив з магазину. Двоє осіб вискочили з машини та почали бити його молотком.

“Мітили у скроню. Зовсім трохи промазали”, − зазначив він і додав, що вважає цей напад замахом на життя Петіченка.

%%GALLERY%%

В організації заявили, що пов’язують напад з серією резонансних розслідувань чернівецьких активістів про корупційні схеми у місцевій прокуратурі та митниці.

Бочкала також розповів, що кілька місяців тому в Петіченка зламали електронну скриньку та видалили фото і документи, що компрометували першого заступника прокурора області Ігоря Мустецу.

Крім того, постраждалий активіст співпрацює з подібною до НАБУ румунською організацією DNA, що веде боротьбу проти контрабанди лісу та цигарок. У зв’язку з цим Бочкала вважає, що “жирна тінь” падає на голову чернівецької обласної митниці Миколу Салагора.

“Список ворогів великий і його можна продовжувати. І в цей час вони заодно − рука руку миє. Разом бухають та паряться у лазні”, − зауважив він.

Сьогодні, 12 березня, у Чернівцях планують провести акцію громадської непокори. Активісти збираються прийти до місцевої прокуратури з вимогою притягнути до відповідальності організаторів та замовників побиття Петіченка та Аіріні.

Нагадаємо, 7 березня невідомі напали на Валерія Аіріні. Чоловік виходив з дому, коли на нього накинулися з арматурою та почали бити. Лікарі діагностували в активіста забій м’яких частин голови. Поліція відкрила провадження за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України (“умисне легке тілесне ушкодження”).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter