Головний інженер Запорізької АЕС пішов на співпрацю з окупантами

Дата: 01 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

1 грудня президент НАЕК “Енергоатом” Петро Котін підписав наказ про звільнення заступника головного інженера Запорізької АЕС Юрія Чернічука, який також виконував обов’язки головного інженера станції. Керівництву підприємства стало відомо, що він почав співпрацювати з окупаційною “владою”.

Про це повідомляє пресслужба “Енергоатому”.

Юрій Чернічук. Фото: ТАСС

У повідомленні йдеться, що відповідне рішення пов‘язане із наявністю підтвердженої інформації про колабораційну та зрадницьку діяльність Чернічука на користь окупантів.

Водночас іншими наказами Котін призначив Дмитра Вербицького виконувачем обов‘язків генерального директора Запорізької АЕС та Ігоря Мурашова – головним інженером станції.

Напередодні стало відомо, що окупанти призначили Чернічука “генеральним директором” ЗАЕС. 

Нагадаємо, що ввечері 30 вересня, близько 16:00, окупаційний патруль затримав Мурашова дорогою від станції до Енергодара. Автівку зупинили, його самого силоміць затримали та зі зав’язаними очима відвезли в невідомому напрямку. Чоловіка звільнили за декілька днів – 3 жовтня.

Раніше ZMINA писала, що з району ЗАЕС поблизу Енергодара російські військові починають вивозити місцевих колаборантів та, ймовірно, готуються покидати захоплені території. Інформація, яка б могла свідчити про це, надходить вже декілька тижнів, зокрема з російських пропагандистських медіа. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter