Голові Полтавського райсуду світить довічне за можливу роботу на ФСБ і злив даних про захисників Маріуполя

Дата: 27 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, оголосили очільниці Полтавського районного суду, якій закидають співпрацю з російськими спецслужбами. 

Про це розповіли у СБУ. 

Імені підозрюваної не називають, але у мережі нескладно знайти новини про призначення торік головою Полтавського районного суду Лариси Богомолової

Слідчі переконують, що суддя вийшла на контакт з російською ФСБ за власної ініціативи на початку повномасштабного вторгнення. На той час вона знаходилась у Бердянську. 

“Вона познайомилась з представником ФСБ і дала йому згоду на негласне співробітництво на користь країни-агресора”, – кажуть есбівці. 

Серед того, що закидають судді, зокрема, передавання даних українських військових, які боронили Маріуполь. 

“Вона передала інформацію про переміщення трьох бійців окремого загону спецпризначення “Азов” з Маріуполя до району Мангуша… За її “наведенням” загарбники намагалися виявити їхнє місцеперебування”, – розповідають слідчі. 

Богомолова крайня праворуч

Окрім цього, підозрюють Богомолову у тому, що схиляла колег на сторону Росії, а тих, хто відмовлявся, здавала загарбникам. 

Торік влітку жінка виїхала на підконтрольну українському уряду територію, а вже у листопаді отримала посаду у Полтавському райсуді. 

Якщо суддю визнають винною, то вона може опинитись за ґратами на строк від 15 років до довічного. Богомолову готуються відсторонити від посади та взяти під арешт. 

Нагадаємо, що на початку поточного року на Черкащині затримали колишнього поліцейського, який утік з Бердянська. В окупованому місті він, за даними слідчих, допомагав російським військовим вилучати зброю в поліцейських.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter