Голова СБУ хоче саджати за відвідування Росії політиками і громадськими діячами

Дата: 04 Вересня 2017
A+ A- Підписатися

Глава СБУ Василь Грицак пропонує ввести кримінальну відповідальність за відвідування Російської Федерації депутатами, політиками і громадськими діячами.

Про це він заявив у суботу, коментуючи запровадження біометричного контролю для іноземців з 2018 року, повідомляє Українська правда.

“Це однозначно допоможе нам у роботі. Я підтримую ініціативу президента. Я би пішов ще далі: я би ввів законодавчу заборону і кримінальну відповідальність за відвідування країни-агресора депутатами, політиками і громадськими діячами”, – сказав глава СБУ.

У суботу, 2 вересня, набув чинності указ президента про введення з 2018 року біометричного контролю для в’їзду в країну іноземців, в тому числі громадян РФ.

У суботу “Про посилення контролю за в’їздом в Україну, виїздом з України іноземців та осіб без громадянства, дотриманням ними правил перебування на території України” був 2 вересня опублікований в урядовій газеті “Урядовий кур’єр”.

Згідно з документом, уряду доручено в місячний термін вжити заходів щодо вдосконалення законодавства про порядок перебування в Україні іноземців, в тому числі громадян Російської Федерації.

Кабміну також доручено протягом двох місяців опрацювати механізм та етапність впровадження процедури в’їзду в Україну та виїзду з України іноземців, в тому числі громадян РФ, за закордонними паспортами, що містять безконтактний електронний носій, а до 1 січня 2018 року забезпечити початок функціонування національної системи біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства.

У місячний термін Кабміну доручено за участю СБУ забезпечити комплекс заходів щодо посилення контролю в’їзду та виїзду з України іноземців, в т. ч. громадян РФ і осіб без громадянства, вжити заходів щодо вдосконалення законодавства про реєстрацію місця проживання або перебування в Україні іноземців, в т. ч. громадян РФ, а також осіб без громадянства, що походять з держав міграційного ризику або в’їхали в Україну з території таких держав.

Крім того, Кабміну доручено оновити список держав міграційного ризику, зокрема внести до нього Російську Федерацію.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter