Голова Адмінсуду Києва вважає атестацію поліцейських незаконною

Дата: 05 Травня 2016
A+ A- Підписатися

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк вважає, що атестація поліцейських після їх прийняття на службу суперечить закону.

Про це він заявив в інтерв’ю “Українським новинам”.

“Була, мабуть, мета запустити цей проект швидко. Для того, щоб суспільство не розгнівалося. Запустили. Яким чином? Всіх перевели (в поліцію – ред.) без атестації. Але коли перевели, кажуть всім: “йдемо на атестацію”. А закон цього не дозволяє. Ось при переведенні можна було робити атестацію, а коли перевели – ти вже працівник поліції, і для атестації повинні бути підстави”, – сказав він.

Він заявив, що закон про поліцію передбачає три підстави для атестації, але додав, що жодна з них не була встановлена у резонансній справі голови Головного слідчого управління Нацполіції Григорія Мамки, якого суд поновив на посаді.

Вовк також заявив, що Мамка оскаржив рішення глави Нацполіції Хатії Деканоїдзе, яка після відновлення Мамки відправила його в зону АТО.

Раніше Мамка не пройшов переатестацію і був звільнений указом Деканоїдзе, однак суд скасував це рішення і зобов’язав поновити його на посаді.

Мамку звинувачували в причетності до корупції та рекету.

Нацполіція оскаржила поновлення Мамки.

Раніше Хатія Деканоїдзе заявляла, що поліцейські, які не пройшли атестацію, масово пішли до суду.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter