Гіркіну оголосили підозру

Дата: 16 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Офіс генерального прокурора повідомив про підозру в порушенні законів та звичаїв війни громадянину РФ, колишньому так званому “міністру оборони ДНР” Ігорю Гіркіну. 

Про це повідомили у відомстві. 

Слідчі встановили, що в період із 17 до 19 квітня 2014 року підозрюваний, діючи за попередньою змовою з підпорядкованими йому бойовиками й застосовуючи фізичне насильство, організовував пошук та викрадення на території Донецької області патріотично налаштованих громадян. Згодом людей доставляли до будівлі в місті Слов’янську, де катували, били, завдавали ножових поранень та застосовували інші насильницькі дії для помсти за проукраїнську позицію. На виконання наказів підозрюваного, як стверджують слідчі, підпорядковані йому бойовики вбили щонайменше трьох осіб.

Наразі Гіркіна оголошено в розшук, а суд надав дозвіл на його затримання для приводу до суду, щоб відправити під варту. 

Як відомо, Ігор Гіркін – відставний офіцер збройних сил РФ та колишній полковник ФСБ, який брав участь у збройній агресії Росії в Криму та на Донбасі. На півострові росіянин очолював диверсійний загін, організовував збір кримських депутатів для призначення так званого референдуму та командував штурмом фотограмметричного центру в Сімферополі. У квітні 2014 року зі своїм загоном Гіркін перетнув кордон України в Донецькій області, де керував захопленням Слов’янська, яке стало ескалацією конфлікту на Донбасі у 2014 році.

Нагадаємо, що Гіркін також проходить у справі щодо збиття малайзійського “боїнга” МН-17. Раніше ZMINA розповідала, що відомо про людей, ймовірно причетних до трагедії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter