Генсек ООН знову закликав реформувати роботу Радбезу організації, бо довіру до нього “смертельно підірвано”

Дата: 26 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш учергове закликав реформувати міжнародні інститути, зокрема Раду Безпеки ООН, авторитет до якої фатально підірвано. 

Його слова цитує видання Reuters. 

Фото: UN Photo / Jean-Marc Ferré

Гутерріш зробив свою заяву під час відкриття сесії Ради ООН з прав людини в Женеві. 

Він зазначив, що Радбез ООН опиняється в “глухому куті” щодо “найважливіших питань миру та безпеки нашого часу”. 

“Відсутність єдності в Раді щодо вторгнення Росії в Україну та військових операцій Ізраїлю в Газі після жахливих терористичних атак ХАМАС 7 жовтня серйозно – можливо, смертельно – підірвало її авторитет. Рада потребує серйозної реформи її складу та методів роботи”, – каже Гуттеріш. 

Своєю чергою Верховний комісар ООН з прав людини Фолькер Тюрк, відкриваючи сесію Ради ООН з прав людини, наголосив, що відбувається це “в період сейсмічних глобальних потрясінь”. 

Кожна людина народжується рівною. Усі жертви однаково заслуговують на справедливість. Ніхто не може залишитися позаду. І ніхто не вище за закон”,завершив він свою промову. 

Нагадаємо, що торік Генеральний секретар ООН Гутерріш уже закликав реформувати міжнародні інститути, зокрема Раду Безпеки ООН, бо “світ стає некерованим”.

З такими закликами до цього також виступав президент Володимир Зеленський. Він закликав трансформувати систему, стрижнем якої є Організація Об’єднаних Націй.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter