Генпрокуратура саботує розслідування справи “2 травня” – активісти

Дата: 14 Січня 2016
A+ A- Підписатися

Ініціативна “Група 2 травня” висловлює недовіру Генеральній прокуратурі через відвертий саботаж розслідування кривавих подій в Одесі 2 травня 2014 року. 

Після 20 місяців розслідування справа досі не передана до суду, а деякі факти навіть не починали розслідувати, стверджують активісти у своїй заяві.

За їхніми словами, Генпрокуратура звузила коло підозрюваних у бездіяльності міліціонерів до одного фігуранта. 

Обвинувальний акт щодо тієї частини справи, яка була передана до суду, скоріш за все, не має жодної перспективи, йдеться у заяві. Розслідування щодо бездіяльності співробітників Держслужби з надзвичайних ситуацій взагалі не проводилось.

Попри обіцянки чиновників, жодна зі структур не запросила міжнародних експертів, а слідчі органи роблять усе можливе для приховування результатів розслідування.

“Члени групи неодноразово зустрічалися з представниками місій ООН, Ради Європи та Європейського Союзу, зарубіжними журналістами і політиками, інформували їх про фактичні обставини подій 2 травня. Отримати таку інформацію з офіційних джерел практично неможливо: за півтора року представники слідчих органів не провели жодної прес-конференції, не давали відповідей по суті на інформаційні запити та звернення, а офіційні повідомлення відрізняються безсистемністю і суперечливістю”, – йдеться в заяві активістів.  

Члени групи також наголошують, що представники Генпрокуратури та МВС не хочуть співпрацювати та “не зацікавлені у гласному та відкритому процесі”. 

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в центрі Одеси сталися сутички між прихильниками Євромайдану та Антимайдану. Сторони конфлікту маскували обличчя, а також мали при собі дерев’яні щити, деякі з них мали зброю. Міліція не реагувала на вуличні зіткнення. Під час протистоянь на Куликовому полі в Будинку профспілок почалася пожежа. Рятувальники не прибули вчасно, тому вогонь швидко розповсюдився поверхами. Станом на 14 травня правоохоронці підтвердили 48 смертей внаслідок сутичок 2 травня. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter