Генпрокуратура імітує розслідування викрадень активістів Майдану – Ігор Луценко

Дата: 20 Грудня 2016
A+ A- Підписатися

Народний депутат Ігор Луценко заявляє, що Генеральна прокуратура не шукає тих, хто викрав його під час Майдану і вбив активіста Юрія Вербицького, а натомість займається імітацією розслідування цих злочинів.

Про це постраждалий під час Майдану Ігор Луценко заявив сьогодні на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

За його словами, Департамент спеціальних розслідувань Генпрокуратури України спрямував до Печерського суду для розгляду по суті обвинувальний акт щодо працівників МВС Пащенка та Хізанова у вчинені ними ряду злочинів. Мова йде про службову підробку та порушення таємниці телефонних розмов.

У документі Генпрокуратури йдеться про те, що невідомі особи дали вказівку підробити рапорти, на основі яких звернулися до суду, і той дав дозвіл на прослуховування активістів Майдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького. Цю інформацію використали тітушки для визначення місця розташування активістів та їхнього викрадення.

Але Луценко не вважає себе жертвою саме цих обвинувачених, а щодо інших пошук не ведеться.

“Я не вважаю себе потерпілим від дій Пащенка та Хізанова – вони не завдали мені ні матеріальної, ні моральної шкоди. Вони не причетні до викрадення, максимум їхньої вини – службова недбалість. Це що відбуватиметься у суді – окозамилювання, імітація роботи слідчих ГПУ. Притягнення цих сторонніх осіб та залишення поза увагою тих, хто реально передавали дані щодо мене викрадачам – це створення видимості, що справи начебто успішно розслідуються”, – заявив Ігор Луценко.

Він також повідомив, що засідання суду над згаданими обвинуваченими почнеться 20 грудня о 13 годині.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter