Генпрокуратура закрила справу проти волонтера Назарія Островського та капелана Ігоря Плохого

Дата: 09 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Офіс генерального прокурора закрив справу проти волонтера Назарія Островського та капелана Ігоря Плохого, яких обвинувачували в продажі гуманітарної допомоги, зокрема авто, призначеної для Збройних сил України.

Про це повідомив волонтер Назарій Островський виданню ZMINA. 

Фото: фейсбук Назарія Островського

Відповідно до ухвали суду, справу закрили через відсутність доказів. Розгляд тривав десять місяців.

“Ми мали низку зустрічей онлайн з Генпрокуратурою, у березні їздили на зустріч в Офіс генерального прокурора. Там виклали докази, аргументи, розповіли, як усе є. Минуло три місяці, і от Офіс генпрокурора закрив це провадження на підставі браку доказів доведення нашої провини. Відповідно, немає підстав, щоб іти до суду”, – каже волонтер. 

У постанові Офісу генпрокурора від 30 травня зазначено:

“Кримінальне провадження від 24.06.2022 за підозрою Островського Н. І. та Плохого І. О. у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 201-2 КК України, – закрити у зв’язку з невстановленням достатніх доказів для доведення винуватості особи в суді й вичерпаними можливостями їх отримання на підставі п. 3 ч. 1 ст. 284 КПК України”.

Нагадаємо, 8 вересня 2022 року в помешканнях львівських волонтерів Святослава Літинського та Назарія Островського провели обшуки столичні слідчі та правоохоронці. Обидва волонтери в цей момент перебували за кордоном. За словами Островського, вони поїхали купувати авто для українських військових.

Також волонтер зазначив, що правоохоронці обшукали недобудований будинок його родини поблизу Львова та ще один будинок, який він отримав у спадок. Під час обшуку нічого не вилучили. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter