Генеральний секретар ООН може зустрітися з Путіним навіть після ордера на його арешт, якщо це буде необхідно

Дата: 18 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Після того, як Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна, Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш вважає можливим за потреби продовжувати спілкуватися з ним і зустрічатися.

Про це, як повідомляє “Європейська правда”, заявив речник офісу генсека ООН Стефан Дюжаррік.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш

Він зазначив, що “Міжнародний кримінальний суд є незалежним від Секретаріату (ООН), і ми не коментуємо його рішення”.

Ми будемо, як і раніше, вважати, що генеральний секретар буде говорити з тим, з ким йому потрібно поговорити, щоб розв’язувати питання, які стоять перед ним“, – підкреслив Дюжаррік.

Речник офісу генерального секретаря ООН також не дав чіткої відповіді на питання, чи гарантуватиме Гутерреш безпеку Путіну під час участі у заходах ООН, котрі відбуваються на території держав-підписантів Римського статуту.

Як я вже сказав, це стосується всіх: генеральний секретар завжди буде говорити з тим, з ким йому потрібно говорити, щоб рухатись уперед… Я можу говорити лише за нього“, – зазначив він.

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента Росії Путіна. Ордер видали за підозрою у незаконній депортації дітей з окупованих територій України до Росії. У тому, що Путін несе особисту відповідальність, у суду є “розумні підстави”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter