Гаслом Євробачення–2017 обрали “Вшанування розмаїття”

Дата: 30 Січня 2017
A+ A- Підписатися

Гаслом музичного конкурсу Євробачення–2017, який на початку травня відбудеться у Києві, обрали “Celebrate Diversity”, що українською можна перекласти як “Шануймо розмаїття”.

Про це повідомляє сайт “UA:Перший”.

Згідно з повідомленням, гасло добре доповнює творчий дизайн цьогорічного пісенного конкурсу, в основі якого – традиційне українське намисто, що є не тільки найдавнішою жіночою прикрасою, а й вважається оберегом. 

“Слоган “Celebrate Diversity” доповнює минулорічну тему “Come Together” (Єднаймося – укр.). У цьогорічному гаслі Євробачення є важливі для пісенного конкурсу цінності. “Celebrate Diversity” – про об’єднання Європи і країн поза її межами, громадяни яких зберуться разом, щоби вшанувати те, що нас поєднує, і те, що відрізняє один від одного, робить нас унікальними. Також усіх поєднає гарна музика”, – розповів виконавчий директор Євробачення Йон Ола Санд.

Він додав, що використання логотипу, заснованого на традиційному оберегу, створює не лише відчуття історичності, але й сучасності – у зовнішньому вигляді та подачі. 

Концепцію Євробачення-2017 створювали дві українські креативні агенції. Узявши намисто за основу логотипу, вони надали кожному елементу прикраси свого візерунку й форми.

“Celebrate Diversity” стане ключовою темою для усіх аспектів пісенного конкурсу цього року.

“Слоган і логотип події дають розуміння української культури та уявлення про те, що чекатиме на фанів, які приїдуть до Києва в травні. Україна відзначиться поєднанням культури, технологій та індивідуального творчого запалу всіх 43 конкурсантів”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, організатори повідомляють, що у вівторок, 31 січня, відбудеться церемонія передачі символічного ключа від Євробачення меру Києва від президента міської ради Стокгольма.

Після цього розпочнеться жеребкування 43 країн-учасниць до півфіналів.

Раніше повідомлялося, що російські артисти, внесені до “чорних списків” діячів культури, не зможуть взяти участь у Євробаченні- 2017, яке прийматиме Київ.

Півфінали Євробачення–2017 пройдуть 9 та 11 травня 2017 року, а фінал – 13 травня.

Нагадаємо, проект державного бюджету України на 2017 рік передбачає виділення 655,7 мільйонів гривень на підготовку та проведення міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2017.

Колишній гендиректор НТКУ Зураб Аласанія неодноразово заявляв, що на проведення Євробачення забрали гроші у Суспільного мовлення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter