ФСБ провела обшук у послідовника “Свідків Єгови” в Ялті

Дата: 26 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

У Ялті співробітники ФСБ прийшли з обшуком до послідовника “Свідків Єгови”.

Про це повідомили в Кримській правозахисній групі. 

В доме верующего жителя Ялты Тараса Кузьо сотрудники ФСБ провели обыск в рамках уголовного дела против сторонников…

Опубліковано Крымская правозащитная группа / Crimean Human Rights Group Середа, 26 лютого 2020 р.

Обшук у Тараса Кузьо провели ще 13 лютого. Російські силовики прийшли до будинку чоловіка о дев’ятій ранку та намагалися вирізати двері до помешкання кримчанина, однак він сам відкрив їх та пустив співробітників ФСБ. За повідомленням російських силовиків, обшук у квартирі проводився в межах кримінальної справи проти прихильників релігійної організації.

Під час обшуку силовики вилучили в Кузьо електронні носії та особисті записи. 

Нагадаємо, що нещодавно в Ялті російські силовики запросили для 35-річного Артема Герасимова, який також є послідовником “Свідків Єгови”, шість років в’язниці за організацію діяльності екстремістського об’єднання.

Як відомо, тиск на “Свідків Єгови” в Росії почався у 2014 році. Тоді Верховний суд визнав екстремістським сайт організації, а також три книги: “Чого насправді навчає Біблія?”, “Наближайся до Єгови” і “Приходь і йди за мною”. Через чотири роки Верховний суд Росії за позовом міністерства юстиції визнав діяльність організації в РФ екстремістською, а також заборонив їй працювати на території країни. Рішення суду тоді дозволило конфіскувати майно об’єднання. 

Практика переслідування “свідків” поширюється й на окуповані Росією українські території: у листопаді минулого року в Джанкої співробітники ФСБ Росії провели обшуки й затримання за кількома десятками адрес. Тиску зазнають і єговісти на Донбасі. 

У 2018 році стало відомо, що “Свідки Єгови” подали 37 заяв до європейських судів із зафіксованими фактами порушення прав людини проти одновірців у Росії та Криму. За даними російських журналістів, понад 200 людей через переслідування попросили притулку у Фінляндії

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter