У Криму послідовника “Свідків Єгови” можуть посадити на шість років

Дата: 12 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

У Криму російські силовики просять у суду покарання у вигляді шести років позбавлення волі для послідовника релігійної організації “Свідки Єгови”.

Про це повідомляє російський правозахисний центр “Меморіал”.

35-річного Артема Герасимова російські силовики затримали в Ялті ще в березні минулого року. ФСБ прийшла до чоловіка прямо під час богослужіння, яке він проводив для невеликої місцевої громади. Тоді російські силовики також провели обшуки в шести будинках послідовників церкви в Алупці. 

Герасимова звинувачують в організації діяльності екстремістського об’єднання, адже ще у 2017 році в РФ “Свідки Єгови” були визнані таким.

Додатково до шести років ув’язнення обвинувачення вимагає для чоловіка ще один рік обмеження свободи та трирічну заборону на публічну діяльність.

Як відомо, тиск на “Свідків Єгови” у Росії почався у 2014 році. Тоді Верховний суд визнав екстремістським сайт організації, а також три книги: “Чого насправді навчає Біблія?”, “Наближайся до Єгови” і “Приходь і йди за мною”. Через чотири роки Верховний суд Росії за позовом міністерства юстиції визнав діяльність організації в РФ екстремістською, а також заборонив їй працювати на території країни. Рішення суду тоді дозволило конфіскувати майно об’єднання. 

Практика переслідування “свідків” поширюється й на окуповані Росією українські території: у листопаді минулого року в Джанкої співробітники ФСБ Росії провели обшуки й затримання за кількома десятками адрес. Тиску зазнають і єговісти на Донбасі. 

У 2018 році стало відомо, що “Свідки Єгови” подали 37 заяв до європейських судів із зафіксованими фактами порушення прав людини проти одновірців у Росії та Криму. За даними російських журналістів, понад 200 людей через переслідування попросили притулку у Фінляндії

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter