Французького пенсіонера відправили на півтора року за ґрати через антисемітське графіті 

Дата: 19 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Суд французького міста Страсбург визнав винним у розпалюванні расової ненависті 62-річного чоловіка за антисемітське графіті й ухвалив відправити його на 18 місяців до в’язниці. 

Про це повідомляє видання Le Monde.

Ілюстративне фото. Джерело: AP Photo/Michel Euler
Як повідомляється, засуджений наніс графіті з антисемітським гаслом, завдавши збитків трамвайній компанії Страсбурга. Крім ув’язнення, із 62-річного француза також стягнуть штраф у розмірі 1500 євро.

“Це зразкове рішення за розпалювання ненависті”, – сказав адвокат Рафаель Нісан, який представляв інтереси трамвайної компанії.

Нісан розповів, що графіті, які з’явилися в інших місцях страсбурзького робітничого району Отеп’єр, часто були написані з помилками і містили подібні послання: “Смерть євреям” і “США, Ізраїль = нацисти”.

Від початку війни між Ізраїлем і терористичним угрупованням ХАМАС у Франції стало відомо понад 1500 антисемітських інцидентів.

За інформацією видання, у Страсбурзі проживає одна з найбільших єврейських громад Франції. В регіоні Ельзас, де розташоване місто, в якому стався інцидент, під час Другої світової війни убили кілька тисяч євреїв під час Голокосту.

Нагадаємо, російська мережа дезінформації в Європі під назвою “Двійник” (Doppelgänger) стала головним розповсюджувачем фотографій із зірками Давида, які малювали в Парижі на стінах будинків, де живуть єврейські сім’ї. Французькі правоохоронці вважають, що за появою зірок Давида на будівлях стоїть проросійський підприємець з Молдови Анатолій Призенко, який спеціалізується на інтернет-маркетингу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter