У Франції викрили кампанію росіян з дезінформації про війну в Україні

Дата: 13 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

У Франції викрили спецоперацію росіян під назвою Portal Kombat, у межах якої мережа російських вебсайтів поширювала на Заході кремлівську пропаганду про війну в Україні.

Про це пише The Guardian з посиланням на інформацію французького органу протидії іноземному впливу VIGINUM.

Джерело: Держкомтелерадіо

Викрита мережа складається з як мінімум 193 сайтів. Спершу там поширювали новини про Україну та Росію, а з початку повномасштабного вторгнення сайти переорієнтувалися на окуповані українські території, а згодом – на кілька західних країн, зокрема Францію, які підтримують Україну.

Частина сайтів містила в доменному імені слово “pravda”, йдеться в повідомленні: англомовний портал мав посилання pravda.en.com, франкомовний – pravda.fr.com.

Свій контент сайти пропагандистської мережі не створюють, лише ретранслюють публікації з трьох основних джерел: акаунтів російських або проросійських суб’єктів у соцмережах, російських інформагентств та офіційних сайтів місцевих інституцій або суб’єктів, уточнили у VIGINUM.

Лише з 23 червня до 19 вересня минулого року на викритих ресурсах опублікували понад 150 тисяч матеріалів з метою позитивного висвітлення “спеціальної військової операції” Росії, а також дискредитації України та її керівництва.

Для більшого охоплення аудиторії пропагандистська мережа використовує “ретельний відбір джерел проросійської пропаганди, масову автоматизацію розповсюдження контенту та оптимізацію пошукових систем”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Криму окупанти поширюють десятки фейків про Україну та НАТО, дезінформація спрямована на аудиторію в сотні тисяч людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter