Франція кличе представників Росії на річницю висадки в Нормандії, в якій СРСР безпосередньої участі не брав

Дата: 16 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Росію запросять на урочистості з нагоди 80-ї річниці висадки союзників у Нормандії, що відбудеться в червні поточного року. 

Слова організаторів цитує Le Figaro. 

Фото: ourworldforyou.com

Організатори кажуть, що Франція “завжди запрошувала на церемонію країни, контингенти яких висаджувалися в Нормандії”. Цікаво, що СРСР безпосередньої участі у висадці не брав.  

“На відміну від Кремля Франція не проводить політику історичного ревізіонізму”, – говорять організатори. 

На урочисті події не запросять диктатора Путіна, втім організатори не уточнили, чи зможе приїхати до країни, наприклад, очільник російського МЗС Сергій Лавров.

Влада Франції поки заяви організаторів події не коментувала.

Нагадаємо, що після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну російських представників перестали кликати на подібні міжнародні події. До прикладу, ні російської, ні білоруської делегацій не було під час пам’ятних заходів у Бухенвальді у 2022-му.

Сталося це після того, як російські військові вбили в Харкові колишнього в’язня нацистських концтаборів Бориса Романченка. Організатори події в Бухенвальді наголошували – “було б нестерпно уявити, що офіційних представників російського та білоруського урядів, винних у його смерті, запросять… на річницю визволення”.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter