France 24 назвав контрнаступ України “ворожим”, пізніше відео видалили з сайту телеканалу

Дата: 15 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Телеканал France 24, який фінансується урядом Франції, назвав український контрнаступ “ворожим” у сюжеті, який місцеві журналісти знімали 13 квітня 2023 року з табору російських окупаційних військ.

Про це повідомила “Європейська правда”, наразі відео вже видалили з сайту телеканалу.

Журналісти уточнили, що сюжет тривалістю близько 1,5 хвилини “Війна в Україні: російські війська готуються до бою перед контрнаступом” вийшов англійською мовою.

“Приблизно за 30 кілометрів від лінії фронту, в секретному місці, російські війська готуються до бою. Більшість солдатів тут не професіонали, вони призвані із Сибіру. Вони вже відвідали фронт, і тепер готуються туди повернутися”, — процитувала “Європейська правда” слова французьких журналістів на початку сюжету.

В сюжеті французького медіа не було жодних згадок про те, що Росії веде загарбницьку війну в Україні, водночас відео містило елементи російської пропаганди. Так, один з окупантів в сюжеті каже, що “з гідністю захищає історію” своєї країни. Водночас на іншому росіянині можна побачити кепку з буквою “Z” і символами Радянського Союзу.

Пізніше французький журналіст цитує ще одного солдата і, за його словами, називає контрнаступ України “ворожим”.

Того ж дня посол України у Франції Вадим Омельченко розкритикував сюжет France 24.

“Поганий приклад так званої “нейтральної журналістики”: репортаж France 24 з позицій окупантів, які вчаться вбивати українців (і готуються до чергової Бучі). Навряд чи можна уявити собі такий репортаж з нацистських позицій в Нормандії напередодні висадки”,написав він у твіттері.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter