Фото “Під темними хмарами війни”, зроблене в Україні, стало світлиною року за версією ЮНІСЕФ

Дата: 22 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Світлина під назвою “Під темними хмарами війни”, яку зробив на Рівненщині польський фотограф Патрик Ярач, стало лауреатом Дитячого фонду ЮНІСЕФ як фото 2023 року.

Про це йдеться на сайті фонду. 

“Під темними хмарами війни”. Фото: Patryk Jaracz, Polen

Світлина, на якій три дівчинки сфотографовані на тлі стовпа чорного диму від вибуху на задньому плані, символізує світло дитячої стійкості та радості, що проривається крізь темряву глобальних воєн, конфліктів і катастроф, пояснили свій вибір в ЮНІСЕФ.

Другу премію отримав німецький фотограф Олівер Вайкен за репортаж про дитячу працю в Афганістані, зокрема й на видобутку вугілля.

Фото: Oliver Weiken, Deutschland, dpa (Deutsche Presse-Agentur)

Третю премію отримала фотографиня російського походження Наталія Сапрунова, яка живе у Франції, – за репортаж про дітей корінного народу евенків. 

Джерело: Natalya Saprunova, Russland / Frankreich (Agentur Zeppelin)

Ще сім фоторепортажів журі відзначило почесними відзнаками. Серед тих, хто отримав нагороду, – італієць Фабіо Буччіареллі з репортажем “Ворог у власному тілі”, зробленим в Україні.

Виставка зі світлинами всіх переможців ЮНІСЕФ цього року триватиме у Федеральному будинку пресконференцій у Берліні до кінця січня 2024 року.

Міжнародний конкурс “Фото року” Дитячого фонду ЮНІСЕФ існує з 1999 року. Журі премії відзначає фотографії та репортажі професійних фотожурналістів, які документують умови життя дітей.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що журнал Time оприлюднив підбірку “100 найкращих фотографій 2022 року”, до якої ввійшли 22 фотографії про війну в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter