Флешмоб на підтримку Карпюка та Клиха в день розгляду апеляції в Москві

Дата: 26 Жовтня 2016
A+ A- Підписатися

Сьогодні о 10:00 у Верховному суді Російської Федерації розпочався розгляд апеляції на вирок по так званій “чеченській справі”, в рамках якої у Грозному були засуджені за начебто участь у першій чеченській війні політик Микола Карпюк та історик Станіслав Клих.

Ініціатива #LetMyPeopleGo закликає до участі у флешмобі на підтримку українських політв’язнів в Росії. Аби підтримати Станіслава Клиха і Миколу Карпюка 26 жовтня, сфотографуйтеся з табличками, фотографіями, словами підтримки і викладіть у соціальні мережі з хештегами #freeKarpyuk #freeKlykh #LetMyPeopleGo.

“Ця справа – одна з найбезглуздіших, які тільки доводилося бачити людству. Ні доказів, ні переконливих свідків, пропущені строки давності. Жорстокі тортури, побиття, залякування, погрози, використання психотропних препаратів. “Чеченська справа” – ще одне свідчення, що для російського “правосуддя” немає нічого неможливого. Була б людина. А стаття, свідки, потерпілі, прокурори, судді – знайдуться”, – нагадує #LetMyPeopleGo.

Зранку до флешмобу приєдналось вже багато користувачів мережі.

“Ми всі розуміємо, що жодних несподіванок під час розгляду апеляції на вирок по справі Карпюка та Клиха не буде, але важливого нагадати самим собі про цей суд, а також висловити підтримку бранцям. Пропоную Вам під‘єднатися до флешмобу – просто фотографуватися з табличками зі словами підтримки на адресу Миколи та Станіслава або з “привітом” для російської “Феміди”, яка в цій справі перевершила сама себе. Виставляйте ці фото у ФБ із хештегами. Нехай батьки, друзі та рідні бранців побачать що Вони не сам на сам з цим лихом, що принесла Росія”, – пише колишній політв’язень Генадій Афанасьєв.

Долучився до флешмобу і екс-прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, який проходив у “чеченській справі”, і з політв’язнів під тортурами вибивали свідчення про участь Яценюка у чеченській війні.

“Сьогодні відбувається чергове судилище над українськими громадянами в Росії. Як вже неодноразово заявляв: суд над Станіславом Клихом і Миколою Карпюком – це черговий злочин кремлівського режиму, який рано чи пізно буде покараний. В Росії немає ні закону, ні правосуддя. Карпюк, Клих та інші є заручниками терористичної держави. Українські заручники будуть звільнені лише внаслідок консолідованого міжнародного тиску і поразки тоталітарного режиму. А кремлівська зграя понесе справедливе і невідворотне покарання”, – написав Яценюк.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter