На “Еммі” номінували фільм про хлопчика, який зростає під обстрілами на Донбасі

Дата: 07 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Документальний фільм “Віддалений гавкіт собак” данського режисера Сімона Леренґа Вільмонта про 10-річного хлопчика Олега з Донбасу номінували на престижну американську премію “Еммі”. 

Про це повідомив на сторінці у фейсбуку журналіст і асистент режисера фільму Азад Сафаров.

Премією “Еммі” в США нагороджують з 1949 року. Відзнаку вручають у 463 номінаціях. Стрічка данського режисера потрапила до категорії “Видатний документальний фільм про сучасні події” (Outstanding Current Affairs Documentary).

“Поруч з нами знову медіадинозаври – HBO, PBS, CNN, Netflix тощо. Загалом цього року номінантів обирали з поміж 2000 робіт”, – зазначив Сафаров.

Нагадаємо, що фільм спільного виробництва Данії, Швеції та Фінляндії раніше вже отримував кінематографічні нагороди, зокрема відзнаку Амстердамського документального кінофестивалю – 2017 у номінації “Найкращий дебют”, гран-прі фестивалю документального кіно “Артдокфест”, а також був занесений до короткого списку (15 кандидатів) номінантів на премію “Оскар” 2019 року в категорії “Найкращий документальний повнометражний фільм”. Стрічка отримала також премію Peabody Awards.

Головні герої фільму – Олег і його бабуся Олександра, які після початку збройного конфлікту на Донбасі залишилися жити в селищі Гнутове на Донеччині. 

Також раніше американська фотокореспондентка Паула Бронштейн презентувала свій проєкт про мирних мешканців, які потерпають від конфлікту на Донбасі. Журналістка показала життя літніх людей, які через обстріли та правила отримання пенсій не можуть розраховувати на державну допомогу, а тому залишаються сам на сам зі своїми проблемами. 

Як відомо, через російську агресію на Донбасі загинули 240 дітей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter