Фільм про Бердянську колонію, де минулого року зґвалтували в’язня, подивилися понад мільйон людей

Дата: 03 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Фільм українських журналістів Влада Сидоренка та Сергія Дідковського про Бердянську колонію, яку правозахисники називають одним з найжорсткіших закладів пенітенціарної системи в Україні, подивились у мережі більш ніж мільйон разів. 

Про це один із творців фільму розповів на сторінці у фейсбуку. 

Документальний фільм, де зібрали історії в’язнів колонії та розповіді про тортури, виклали у відкритий доступ наприкінці минулого року. 

“Півторагодинний український документальний фільм. Мільйон переглядів за два місяці. Упевнений, що це рекорд в українському сегменті”,відреагував Сидоренко. 

Творці фільму повідомили, що наразі йде робота з дублювання стрічки англійською мовою для трансляції за кордоном. Водночас, дивлячись на популярність стрічки в мережі, запропонували всім небайдужим написати звернення до Офісу генерального прокурора, ДБР та Мін’юсту, щоб там активізували роботу над розслідуванням катувань у колонії.

“Якщо кожен з вас приділить кілька хвилин свого часу і через будь-який засіб зв’язку направить з даного питання звернення, заяву, листа до Офісу генерального прокурора, будемо мати позитивний результат”, – написав у себе на сторінці адвокат Андрій Добрянський. 

Друзі, станом на даний час фільм Влада Сидоренко та Сергія Дідовського «ЗОНА 77» має понад 1 мільйон переглядів!!!…

Опубліковано Андрієм Добрянським Понеділок, 2 березня 2020 р.

Нагадаємо, що правозахисники неодноразово називали Бердянську колонію одним з найжорсткіших закладів пенітенціарної системи в Україні. У 2015 році там жорстоко побили дванадцятьох новоприбулих засуджених. Вони не отримали медичної допомоги, а співробітники колонії тиснули на них.

Минулого року в’язні за вказівкою когось із адміністрації зґвалтували там 23-річного ветерана АТО. Хлопця посадили до установи за статтею про незаконне позбавлення волі: за словами правозахисників, під час служби він затримав на сході країни чоловіка, який нібито був сепаратистом. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter