Фігуранту “справи Веджіє Кашки” Чапуху додали статтю

Дата: 31 Травня 2018
A+ A- Підписатися

В окупованому Криму фігуранту “справи Веджіє Кашки” Асану Чапуху слідчий пред’явив обвинувачення за ч. 1, ст. 222 Кримінального кодексу Росії (зберігання зброї і боєприпасів), тим самим доповнивши вже пред’явлене звинувачення за ст. 163 (вимагання).

Про це у Facebook повідомив адвокат Айдер Азаматов.

“Він скаржився, як завжди, на поганий стан здоров’я і на умови утримання. Говорив, що в нього постійно піднімається тиск і болить голова, ліва нога, як і раніше, не працює, і він її не відчуває, кінцівки пальців правої руки він перестав відчувати приблизно місяць тому”, – написав адвокат.

Крім того, Чапух попередив, що якщо йому не змінять запобіжний захід до 1 червня, він оголосить голодування.

Як повідомляв раніше адвокат Микола Полозов, записи з камер спостереження, що могли б пояснити обставини смерті ветеранки кримськотатарського національного руху Веджіє Кашки, вилучили невідомі російські силовики.

Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя 11 травня продовжив арешт фігурантам “справи Веджіє Кашки” на два місяці.

Згідно з рішенням суду Бекір Дегерменджі, Асан Чапух, Кязім Аметов і Руслан Трубач залишаться в СІЗО до 15 липня.

У Сімферополі 23 листопада 2017 року російські силовики затримали групу кримських татар – Кязіма Аметова, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Бекіра Дегерменджі. Їх звинувачують у вимаганні у громадянина Туреччини. При затриманні цих людей російськими силовиками стало зле ветеранці кримськотатарського національного руху Веджіє Кашці. Пізніше стало відомо, що жінка померла.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter