Фігуранту бахчисарайської “справи Хізб ут-Тахрір” Мамутову висунули нове звинувачення

Дата: 20 Квітня 2017
A+ A- Підписатися

Фігуранту бахчисарайської “справи Хізб ут-Тахрір” Енверу Мамутова висунули звинувачення у “спробі насильницького захоплення влади”.

Про це адвокат Еміль Курбедінов повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

Адвокат Еміль Курбедінов

“Сьогодні, 20 квітня, Енверу Мамутову з Бахчисарайської четвірки у так званій справі Хізб ут-Тахрір пред’явили нове обвинувачення за ст. 278 Кримінального кодексу – спроба насильницького захоплення влади в Росії і зміна Конституційного ладу! Так буде щодо всіх обвинувачених у цій справі!” – написав він.

Раніше, 9 квітня, “суд” у Криму продовжив на місяць термін арешту фігурантам Бахчисарайської “справи Хізб ут-Тахрір”.

Нагадаємо, 12 травня минулого року в Бахчисараї російські силовики провели серію обшуків у будинках мусульман, а також у місцевому кафе. В результаті були затримані і звинувачені в тероризмі четверо бахчисарайців: Зеврі Абсеїтов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров та Енвер Мамутов. Вони були затримані співробітниками ФСБ за підозрою в участі в організації “Хізб ут-Тахрір”, визнаної в Росії терористичною.

Захисники заарештованих і засуджених у “справі Хізб ут-Тахрір” кримчан вважають їхнє переслідування мотивованим за релігійною ознакою. Адвокат Еміль Курбедінов зазначає, що переслідувані в цій справі російськими правоохоронними органами – переважно кримські татари, а також українці, росіяни, таджики, азербайджанці та кримчани іншого етнічного походження, які сповідують іслам.

Представники міжнародної ісламської політичної організації “Хізб ут-Тахрір” називають своєю місією об’єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього й кажуть, що піддаються несправедливому переслідуванню в Росії. Верховний суд Росії заборонив “Хізб ут-Тахрір” 2003 року, включивши до переліку 15 об’єднань, названих “терористичними”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter