Фігурантів “справи Веджіє Кашка” в Криму судитимуть у закритому режимі

Дата: 13 Листопада 2018
A+ A- Підписатися

У підконтрольному Росії верховному суді окупованого Криму вирішили проводити засідання щодо продовження запобіжного заходу фігурантам “справи Веджіє Кашка” в закритому режимі.

Про повідомляють у спільноті “Кримський Процес” у Facebook.

“У верховному суді Криму оголосили, що всі чотири засідання щодо продовження запобіжного заходу фігурантам “справи Веджіє Кашка” проходитимуть у закритому режимі. Людей, які прийшли підтримати обвинувачених, не пустили навіть у будівлю суду”, – повідомили у спільноті.

23 листопада 2017 року в Сімферополі російські силовики затримали групу кримських татар – Казіма Аметова, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Бекіра Дегерменджи. Їх підозрюють у вимаганні коштів у громадянина Туреччини Юсуфа Айтана. Під час затримання російськими силовиками стало зле ветеранці кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Пізніше жінка померла.

Активіст кримськотатарського національного руху Наріман Джелял стверджує, що громадянин Туреччини, у зв’язку з яким затримали групу активістів, украв гроші сім’ї Веджіє Кашка.

Раніше повідомлялося, що у фігурантів цієї справи серйозні проблеми зі здоров’ям. У Дегерменджи – хронічна астма, Чапух у СІЗО переніс мікроінсульт.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter