FIFA затвердила проведення дебютного клубного чемпіонату світу з футболу серед жінок

Дата: 17 Травня 2024
A+ A- Підписатися

На початок 2026 року міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) запланувала проведення першого в історії клубного чемпіонату світу серед жінок.

Про це йдеться на офіційному сайті ФІФА.

Фото: Canva

Дебютний турнір запланований на січень-лютий 2026 року. Надалі чемпіонат будуть розігрувати раз на чотири роки.

Участь у турнірі візьмуть 16 клубів із шести континентальних конфедерацій. Кількість квот між конфедераціями ще не затверджена.

Крім того, FIFA ухвалила рішення про створення нового змагання серед жіночих клубів з футболу в роки, коли не проводиться чемпіонат світу. Уперше його планують провести 2027 року.

“Календар міжнародних жіночих матчів і наступні поправки до нашого регламенту є важливою сходинкою в нашому прагненні вивести жіночий футбол на новий рівень, підвищивши його конкурентоспроможність у всьому світі, особливо в тих регіонах, де жіночий футбол менш розвинений”, – сказав Інфантіно.

“Суспільне. Спорт” зазначає, що президент федерації Джанні Інфантіно вперше анонсував проведення клубного жіночого чемпіонату світу з футболу ще у 2021 році. Відтоді турнір отримав свої засадничі принципи.

Нагадаємо, що у 2021 році перша жінка-президентка Танзанії Самія Сулуху Хасан, яка обійняла цю посаду 2021 року, у своїй заяві похвалила місцевих футболісток за те, що здобувають трофеї для країни, й водночас наголосила на тому, що деякі з них можуть не вийти заміж через свій зовнішній вигляд.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter