Фейгін: висилка російських дипломатів з України може негативно вплинути на звільнення Сущенка

Дата: 28 Березня 2018
A+ A- Підписатися

Рішення про видворення 13 російських дипломатів з України, пов’язане з отруєнням колишнього агенту ГРУ Сергія Скрипаля в англійському Солсбері, може вкрай негативно вплинути на процес звільнення ув’язненого в Росії українського журналіста Романа Сущенка.

Таку думку в ефірі UA:Перший озвучив адвокат політв’язня Марк Фейгін.

За його словами, симетричною відповіддю Росії може стати висилка українських дипломатів та, зокрема, консула Віталія Москаленка.

“Це може і в персональному плані вплинути, і в плані ефективності. Тому що Москаленко робить велику справу”, − пояснив Фейгін.

Він також зазначив, що Москва може затягнути перемовини щодо обміну Сущенка і через кримінальну справу проти депутатки Верховної Ради Надії Савченко, яку звинувачують у підготовці теракту.

Як відомо, 27 березня Московський міський суд розпочав попередні слухання у справі Сущенка. Українському журналісту інкримінують шпигунство. Натомість Сущенко свою провину не визнає.

В перший день попередніх слухань суд продовжив арешт українському політв’язню ще на півроку – до 16 вересня. Захисник Фейгін пообіцяв оскаржити це рішення, однак зауважив, що в цьому випадку продовження арешту – “абсолютно стандартна ситуація”.

“Арешт Роману Сущенку було продовжено на півроку, рахуючи з дня надходження кримінальної справи до суду. Оскільки воно надійшло 16 березня, то арешт продовжено до 16 вересня”, − додав він.

Процес над журналістом продовжився і сьогодні. На своїй сторінці в Twitter Фейгін повідомив, що наразі триває допит головного свідка обвинувачення. Оскільки матеріали справи мають гриф “секретно”, суд проходить у закритому режимі і ім’я свідка не розкривається.

Нагадаємо, кореспондента інформагенції Укрінформ у Франції Романа Сущенка у вересні 2016 року затримали у Москві під час приватної поїздки. ФСБ Росії звинуватило його в шпигунстві. Весь цей час Сущенко знаходиться на території Росії під арештом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter