Facebook видалив рекламу Трампа, в якій використали “нацистський символ”

Дата: 19 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Американська компанія Facebook стверджує, що видалила рекламні дописи, розміщені в акаунтах президента США Дональда Трампа, його виборчої кампанії та віцепрезидента Майка Пенса через розпалювання ненависті.

Про це повідомляє BBC.

Компанія заявила, що в рекламному оголошенні містився перевернутий червоний трикутник, подібний до того, який використовували нацисти для позначення політичних в’язнів. Водночас команда Трампа повідомила, що рекламні банери були спрямовані на вкрай ліву активістську групу антифа, яка, як стверджують у команді очільника США, використовує символ. Відомо, що після початку масових протестів у Штатах і Масові протести в США спалахнули 25 травня, коли 46-річний житель Міннесоти Джордж Флойд загинув під час затримання поліцією. Один з поліцейських майже дев’ять хвилин тиснув на шию чоловіка, поки той благав правоохоронця зупинитися та казав, що йому немає чим дихати. Трамп неодноразово звинувачував у заворушеннях саме антифа. 

У Facebook нагадали, що реклама порушила політику проти розпалення ворожнечі, а соцмережа не допускає символів, які представляють організації або ідеології, що ґрунтуються на ненависті.

“Це те, що ми бачили в цьому випадку з цією рекламою, і всюди, де використовується цей символ, ми робитимемо ті самі дії”, – повідомив очільник відділу політики безпеки соціальної мережі Натаніель Глайхер.

Нагадаємо, що в березні Twitter уперше позначив повідомлення на сторінці чинного президента США як маніпуляцію. Тоді Трамп перепостив на власну сторінку уривок відео зі словами кандидата в президенти США від Демократичної партії Джона Байдена, де той нібито каже: “Вибачте. Ми можемо лише переобрати Дональда Трампа”. Однак, як виявилося згодом, відео було скорочене.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter