Евакуацію із Сум продовжили на 9 березня

Дата: 09 Березня 2022
A+ A- Підписатися

На 9 березня дію гуманітарного коридору із Сум до Полтави продовжено з 9.00 до 21.00.

Про це в телеграмі повідомив голова Сумської ОДА Дмитро Живицький.


Автобуси для евакуації жителів Сум. Фото: скриншот відео Кирила Тимошенка

Усю ніч працювала переговорна група. Було продовжено дію гумкоридору із Сум до Полтави сьогодні, 09.03.2022, з 9.00 до 21.00. Можна виїжджати власним транспортом. Додатково приблизно на 14.00 ми повертаємо 22 автобуси з Полтави на Суми, які вчора поїхали в першій колоні, і ми їх подамо під завантаження для вагітних жінок, жінок з дітьми, людей старшого віку та з інвалідністю“, – зазначив Живицький.

Про місце виїзду організованої першої колони в супроводі Червоного Хреста повідомлять додатково.

У першій колоні до Полтави прибули 22 автобуси, 2100 людей, з них 1100 – іноземці з Індії та Китаю. Евакуйовані вирушили до Львова спеціальним потягом. Тим, хто захотів залишитися в Полтаві, надали місця для розміщення. У другій колоні із Сум, яка прибула вночі, більшість евакуйованих – наші жінки та діти. Є також і громадяни Туреччини. З Полтави люди поїхали залізницею на захід. Тим, хто захотів залишитися, надали прихисток“, повідомив у телеграмі начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін

Він також додав, що за два етапи евакуації із Сум вдалося вивезти понад 5 тисяч людей.

Нагадаємо, 8 березня запрацював гуманітарний коридор для евакуації мирних жителів із Сум за маршрутом Голубівка, Лохвиця, Лубни, Полтава.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter