Есбівці затримали чоловіка, який повідомляв ворогу позиції Сил оборони під Бахмутом та Авдіївкою

Дата: 24 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Правоохоронці викрили ще одного учасника розгалуженої агентурної мережі ФСБ на Донеччині. Чоловік збирав розвіддані про дислокацію та переміщення Сил оборони поблизу Бахмута, Авдіївки й Торецька.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фото: Служба безпеки України

За даними слідства, ймовірним агентом РФ є 32-річний мешканець Торецька, який входить до близького оточення одного з керівників “Міністерства державної безпеки ДНР” в окупованій Горлівці. 

Так, затриманий об’їжджав прилеглу територію фронтових міст та приховано фотографував позиції українських військ, а також позначав їхні координати на електронних мапах.

Цю інформацію чоловік передавав своєму “куратору” з підконтрольного агресору “МДБ ДНР”. Для комунікації вони використовували анонімний канал електронного зв’язку. Розвіддані підозрюваний надсилав у вигляді фото з детальним описом обʼєктів. 

Отримані дані окупанти планували використати для проведення ракетно-артилерійських обстрілів по позиціях підрозділів Сил оборони.

Однак працівники СБУ своєчасно викрили ймовірного ворожого поплічника та затримали його. Під час затримання чоловік перебував у схованці, яку він заздалегідь облаштував на території власного будинку, щоб переховуватися від правоохоронців.

Під час обшуку есбівці виявили прихований у стіні мобільний телефон з доказами листування з окупантами.

Слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У грудні 2022 року есбівці затримали трьох його спільників.

Нагадаємо, що в Одесі суд визнав винним у державній зраді, а також у зберіганні та придбанні вогнепальної зброї чоловіка, який навесні 2022 року передавав росіянам дані про розташування підрозділів ЗСУ. Зловмисника засудили до 15 років в’язниці з конфіскацією майна.

Обвинувачений свою провину визнав у суді. Але він не розкаявся в скоєних злочинах, пояснивши свої дії “ідеологічними вподобаннями”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter