Есбівці викрили в “Укрзалізниці” ймовірного агента ФСБ, який мав зливати дані про ешелони зі зброєю

Дата: 09 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, повідомили дійсному посадовцю регіональної філії “Південно-Західна залізниця”. Есбівці називають його агентом ФСБ. 

Про це розповіли у СБУ. 

Фото: СБУ

Чоловіка, за даними слідства, завербували вже після початку повномасштабного вторгнення. 

У разі захоплення регіону росіяни обіцяли йому лояльне ставлення та керівні посади в окупаційних адміністраціях. 

“Агресора цікавили розвіддані про час та місце пересування військових ешелонів з озброєнням та боєприпасами ЗСУ. Крім цього, ворожий поплічник намагався передати окупантам координати об’єктів енергогенеруючих підприємств у Києві”, – розповідають слідчі. 

Підозрюваного затримали у Чернігові.

Вдома у нього знайшли смартфони із доказами законспірованого листування. Судячи з фотографій листування, вербувальник казав підозрюваному, що “тільки разом” вони зможуть “очистити Україну від бандерівської нечисті”, а також радив чистити телефон. 

“Вашу допомогу не забудемо. Не пропадайте зі зв’язку! Ви ж самі шукали контакт з нами”, – йдеться в одному з оприлюднених повідомлень. 

“Добре сказано”, – відповів на це співрозмовник. 

Фото: СБУ

Номер, з якого чоловіку писали ці повідомлення, має телефонний код Москви +7(926).

Якщо суд визнає підозрюваного винним, то йому загрожує до 15 років ув’язнення або довічне з конфіскацією майна. Невдовзі чоловіка можуть відправити під варту. 

Нагадаємо, чоловіка з Харківщини підозрюють у тому, що він з другом мобілізувався в ЗСУ, щоб збирати дані для російських спецслужб. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter