Есбівці викрили доцента харківського університету, який працював на російське ГРУ

Дата: 15 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

У Харкові правоохоронці викрили та затримали ще одного ймовірного агента Головного управління генштабу Збройних сил Росії (більш відомого як ГРУ). Затриманий – 49-річний доцент одного з харківських університетів, якого російська розвідка дистанційно завербувала після початку повномасштабного вторгнення. 

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Фото: Служба безпеки України

Чоловіка підозрюють у коригуванні ракетно-артилерійських ударів РФ по військовій та критичній інфраструктурі обласного центру.

Серед основних завдань, які давали йому окупанти, була фіксація наслідків ракетних та артилерійських ударів по одному з оборонних підприємств Харківщини, що багато разів зазнавало обстрілів з боку військ РФ.

Також він відстежував маршрути переміщення підрозділів ЗСУ та локації логістичних складів, зокрема з боєприпасами та амуніцією українських воїнів, а ще – відстежував діяльність іноземних волонтерських організацій на території Харкова.

За матеріалами слідства, чоловік передавав розвіддані до російського ГРУ через месенджер у вигляді текстових повідомлень та відміток на електронних мапах.

Зрештою його затримали працівники СБУ. Під час обшуків у помешканні затриманого вилучили мобільний телефон та комп’ютерну техніку з доказами співпраці з російською розвідкою.

На підставі зібраних матеріалів слідчі повідомили харківʼянину про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі він перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, що напередодні жительці Черкас та мешканцю столиці, які “полювали” на Patriot та фотографували наслідки влучань російських ракет, повідомили про підозру. Їм закидають виправдовування збройної агресії РФ проти України та глорифікацію її учасників. Також жінку підозрюють у поширенні інформації про рух, переміщення та розміщення ЗСУ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter