Енергетики заживили критичну інфраструктуру у всіх містах, що постраждали внаслідок російських обстрілів

Дата: 27 Березня 2024
A+ A- Підписатися

В Україні енергетикам вдалося повністю заживити критичну інфраструктуру в усіх містах, що постраждали внаслідок російських атак від 22 березня. 

Про це розповіли в “Укренерго”.

Харків під час блекауту у 2024 році. Фото: Ґвара медіа

Внаслідок обстрілів мешканці міст, наприклад, Харкова та Одеси зіткнулися з відсутністю світла та перебоями в постачаннях. Досі на Харківщині та Одещині через мережеві обмеження діють графіки відключень, а на Хмельниччині та в Кривому Розі відключення можуть почати, якщо зросте споживання. 

Енергетики кажуть, що разом з критичною інфраструктурою відновили роботу електротранспорту, а дефіциту в енергосистемі найближчим часом не прогнозують. Разом з цим залишаються проблеми з пошкодженим обладнанням. 

“На підстанціях, які передають електроенергію від електростанцій до мереж обленерго, пошкоджено важке високотехнологічне обладнання, заміна якого потребує часу. Тому високовольтні мережі не можуть передавати великі обсяги електроенергії, необхідні для покриття всіх потреб споживачів”, – пояснюють енергетики. 

Через бойові дії є нові знеструмлення в Дніпропетровській та Донецькій областях.

Нагадаємо, що на Дніпровській гідроелектростанції, яку обстріляли російські військові, вже пʼятий день розбирають завали. 

Фотографія обкладинки: Ян Доброносов / Телеграф

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter