Ексрегіоналу Олегу Царьову повідомили про підозру – Ірина Венедіктова

Дата: 26 Березня 2022
A+ A- Підписатися
У генеральній прокуратурі висунули підозру колишньому нардепу від “Партії регіонів” Олегу Царьову. Нещодавно він запропонував здати український Кривий Ріг російсько-окупаційним військам.
 
Про це повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.
 
Олег Царьов Фото: Facebook / Irina Venediktova

За її словами, нещодавно Царьов звернувся до очільника військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула і запропонував йому здати місто окупантам.

“Внаслідок цього був вимушений придбати квиток на російський туристичний лайнер, який прямує за традиційним маршрутом. Нагадаю, що відправляти воєнних злочинців e захопливу подорож на кораблику вздовж російського фарватера вже не вважається образою”, – написала генпрокурорка.

Царьову висунули підозру за ч. 3 ст. 110 та ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу – заклики до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків.

Також ексрегіоналу закидають підтримку рішень та дій держави-агресора і її збройних формувань та співпрацю з державою-агресором.

“Наслідки за подібні злочини, безумовно, якщо компетентний суд погодиться з позицією прокурорів, суворі — довічне ув’язнення. Не можу взяти на себе сміливість передбачити вердикт суду, але сподіваюся, рішення буде справедливим”, – додала Венедіктова

За її словами,  якщо суд погодиться з пропозицією прокурорів, то наслідки можуть бути суворі – довічне ув’язнення.

“Не можу взяти на себе сміливість передбачити вердикт суду, але сподіваюсь, рішення буде справедливим“, – наголосила генпрокурорка.

Нагадаємо, на початку березня генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова повідомила екснардепу Іллі Киві про підозру в державній зраді та публічних закликах до зміни меж території України.

За її словами, на основі зібраних доказів можна вважати, що Кива своїми діями та висловлюваннями заподіяв колосальну шкоду державі Україна.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter