“Експрокурорку” з Алчевська заочно засудили за співпрацю з російськими окупантами

Дата: 05 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

До восьми з половиною років засуджено “експрокурорку” тимчасово окупованого Алчевська, яка зрадила присязі та перейшла на бік окупантів.

Про це йдеться у повідомленні СБУ. 

Джерело: пресслужба СБУ

За даними слідства, жінка у 2015 році отримала від бойовиків керівну посаду у “прокуратурі” – очолила підрозділ так званої генеральної прокуратури “ЛНР” у тимчасово окупованому Алчевську.

Слідчі СБУ зібрали беззаперечні докази того, що, перебуваючи на посаді прокурора міста, вона забезпечувала виконання і дотримання незаконно виданих окупантами законів. Зокрема, за вказівками ватажків терористичної ЛНР здійснювала контроль за перереєстрацією захоплених українських підприємств в органах окупаційної адміністрації та стягненням з них податків до бюджету ЛНР; чинила тиск на підприємницькі структури, санкціонувала незаконні затримання та арешти громадян України“, – йдеться у повідомленні СБУ.

На підставі зібраних доказів незаконної діяльності, у 2017 році поплічницю терористів було оголошено у загальнодержавний розшук. Їй заочно повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (сприяння створенню, або діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Лисичанський міський суд, розглянувши обвинувальні матеріали за заочною процедурою, прийняв остаточне процесуальне рішення щодо вини правопорушниці та засудив її до 8 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна. Термін покарання обчислюватиметься з дня затримання засудженої.

Вирок набрав законної сили.

Нагадаємо, що нещодавно апеляційний суд у Дніпрі підтвердив довічний вирок ватажку “ЛНР” Ігорю Плотницькому та двом бойовикам за збиття Іл-76. Їх визнали винними в скоєнні теракту, що призвів до загибелі 40 десантників і дев’яти членів екіпажу літака.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter