Експерти ідентифікували 48 жертв російського удару по селу Гроза на Харківщині

Дата: 07 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися
Українські фахівці вже ідентифікували 48 жертв російського удару по кафе у селі Гроза Харківської області, залишилося дослідити 79 зразків із фрагментів тіл.
 
Про це повідомив начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.
 
Наслідки влучання російської ракети по кафе у селі Гроза

“Ідентифікували вже 48 загиблих із с. Гроза. Наші фахівці продовжують роботу, вже відібрали та опрацювали зразки ДНК шістнадцяти родичів. Ще 79 зразків з невпізнаних тіл та фрагментів останків проганяють через ДНК-комплекс “АNDE””, – зазначив посадовець.

Він наголосив, що російська ракета понівечила людей так, що криміналісти та слідчі мають десятки фрагментів тіл загиблих, всі вони ретельно досліджують.

Нагадаємо, Верховний комісар ООН з прав людини направив польову групу в село Гроза Куп’янського району Харківської області, аби вона зібрала більше інформації про порушення Росією законів та звичаїв війни.

Напередодні російські війська обстріляли магазин та кафе, де відбувалися поминки за загиблим військовослужбовцем, якого перепоховали в рідному селі. З-під завалів дістали тіла 52 людей, серед яких – 6-річний хлопчик. Крім того, шестеро людей отримали поранення.

За інформацією правоохоронців, удару по кафе росіяни завдали ракетою “Іскандер-М”, її уламки вилучено з місця трагедії.

Четверо людей, зокрема двоє дітей, вважаються зниклими безвісти. Ймовірно, вони серед неідентифікованих фрагментів тіл.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter