Екснардепу-регіоналу Дмитру Святашу закидають посягання на територіальну цілісність України

Дата: 22 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України оголосили колишньому народному депутату. 

Про це розповіли у СБУ та Офісі генерального прокурора

Фото: фейсбук-сторінка Дмитра Святаша

Імені підозрюваного у повідомленні Офісу генерального прокурора не називають, однак, судячи із доданих світлини сторінки чоловіка у соцмережі та його допису там, мова йде про Дмитра Святаша. Есбівці особу підозрюваного на фото не приховують.

Святаш у 2004 році був довіреною особою тодішнього кандидата у президенти Віктора Януковича, депутатом від “Партії регіонів”, а у Верховній Раді 8-го скликання – від фракції “Відродження”. Медіа називали його ймовірним ставлеником росіян на окупованій території Харківщині. 

У серпні цього року Святаш опублікував у соцмережі допис, в якому підтримав російський напад на Україну.

“…вибір народу України – бути з Росією, і владі доведеться з цим миритись, відповівши за всі свої злочини… Я вважаю, що це (повномасштабне вторгнення. – Ред.) – унікальна можливість сконцентруватись на світлому майбутньому у без перебільшення Великій Росії, не оглядаючись на своє убоге існування у злиденній Україні”, – йшлось у публікації. 

Він також закликав мешканців тимчасово окупованих територій Херсонської, Запорізької та Харківської областей оформлювати російські паспорти, обіцяючи лояльне відношення росіян та списання кредитів. 

Святаша вже оголосили у розшук. 

Екснардепа в Україні переслідують не лише за посягання на територіальну цілісність. Ще одне провадження щодо нього відкрили за фактом незаконного відчуження понад 200 об’єктів нерухомості та корпоративних прав трьох українських компаній. За матеріалами СБУ у серпні активи підозрюваного на суму 600 мільйонів гривень передали до АРМА. 

Нагадаємо, що нещодавно прокуратура Автономної Республіки Крим порушила кримінальне провадження через проведення псевдоголосування на території тимчасово окупованого півострова у 2014-му.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter