Екснардепці Чорновол вручили обвинувачення в навмисному вбивстві під час Євромайдану

Дата: 15 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Ексдепутатці та активістці Євромайдану Тетяні Чорновол вручили обвинувачення в умисному вбивстві під час підпалу будівлі у 2014 році, де був розташований штаб Партії регіонів.

Про це повідомляє BBC та Тетяна Чорновол у фейсбуку

У квітні цього року слідчі ДБР прийшли з обшуком до Чорновол. Вони вилучили в неї куртку, рюкзак та каску, у яких жінка нібито була 18 лютого 2014 року. Цього дня, за версією правоохоронців, вона керувала діями групи осіб та безпосередньо брала участь у підпалі офісу Партії регіонів. Тоді в будівлі перебував 66-річний працівник, який загинув унаслідок пожежі.

Колишня нардепка не приховувала, що 2014 року разом зі своїм чоловіком підпалювала офіс Партії регіонів, однак заперечувала свою причетність до вбивства. Після обшуку вона розповіла, що сама закликала активістів Майдану не вбивати опонентів, та нагадала, що разом зі своїм нині покійним чоловіком їздила на Донбас.

“Проти мене висунуто обвинувачення, справа передається в суд. Слідство завершено”, – розповіла вона, вийшовши з будівлі Державного бюро розслідувань 15 грудня. 

Чорновол назвала обвинувачення “повною маячнею” та вважає, що вирок суду в справі має бути виправдальним. 

Нагадаємо, що за сім років, які минули від Революції гідності, ухвалили всього 21 вирок у справах Майдану. За даними Офісу генпрокурора, затягування судами розгляду матеріалів у справах, пов’язаних з Євромайданом, перетворилося за цей час на тенденцію. 

На шосту річницю розстрілів на Євромайдані Моніторингова місія ООН назвала малопомітним прогрес у притягненні винних у справах Майдану до відповідальностіСповільнення й без того неефективного розслідування помітила й правозахисна організація Amnesty International.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter