Екснардепа від Партії регіонів Маркова оголосили в міжнародний розшук

Дата: 10 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Підозрюваного в колабораційній діяльності колишнього народного депутата України Ігоря Маркова оголосили в міжнародний розшук. 

Про це повідомили в СБУ. 

Фото: Українська правда

У березні, як вважають слідчі, Марков перебував на тимчасово окупованій території Київської області разом з військами Росії, а в травні взяв участь у проведенні інформаційної кампанії РФ, де вчергове виступив на підтримку її агресії і тимчасових окупаційних адміністрацій у південних регіонах України.

Крім того, у СБУ Маркова називали одним з рупорів російської пропаганди, який регулярно записував відео із запереченнями агресії Росії і транслював тези про “звільнення”. Згодом ці ролики публікували російські ЗМІ, зокрема федеральний телеканал при міністерстві оборони РФ.

Окрім колабораційної діяльності Маркову закидають також:

  • зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України;
  • порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками;
  • пропаганду війни;
  • виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікацію її учасників. 

У СБУ наголосили, що у зв’язку з оголошенням у міжнародний розшук Марков тепер нев’їзний до цивілізованих країн.

У грудні 2014-го МВС оголошувало Маркова в розшук за хуліганство із заподіянням тілесних ушкоджень під час побиття учасників мітингу в Одесі у 2007 році.

У 2015-му його затримали в Італії в курортному місті Сан-Ремо на вимогу українського бюро Інтерполу. Однак після того, як італійський суд не дозволив видати політика Україні, він першим рейсом вилетів до Москви.

Нагадаємо, нещодавно суд заочно засудив колишнього нардепа від Партії регіонів Олега Царьова до 12 років позбавлення волі. На думку суду, у Царьова відсутні морально-етичні й загальнозаведені людські засади та орієнтири “в частині поваги до державних інституцій, а також держави Україна в цілому”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter