Екскерівнику поліції Вінниччини, який ховається в Криму, закидають підготовку для росіян терактів

Дата: 01 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, повідомили колишньому очільнику Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Антону Шевцову. 

Про це розповіли в СБУ. 

Антон Шевцов. Фото: news.vn.ua

Шевцов із 2016-го переховується в окупованому Криму, де, за даними слідчих, устиг отримати російське громадянство. 

Есбівці кажуть, що Шевцов за власної ініціативи звернувся до росіян із пропозицією “допомоги”, коли почалося повномасштабне вторгнення в Україну. Саме колишнього очільника поліції на Вінниччині називають розробником плану проведення диверсійної роботи на території України для ФСБ.

Куратором Шевцова є співробітник 5-ї служби ФСБ Косенко М. Ю.

“План” передбачав проведення серії вибухів на об’єктах цивільної інфраструктури в різних регіонах нашої держави. Відповідно до розробленого “сценарію”, після терактів мали відбутися показові затримання “винних” та публічно пролунати сфабриковані звинувачення в їх причетності до руху опору. Усе це планували широко оприлюднювати в інформпросторі через основні рупори кремля та підконтрольні телеграм-канали”, – розповідають про план слідчі. 

Шевцова підозрюють ще й у тому, що разом з відомим прокремлівським пропагандистом, імені якого не називають, розробив медіапроєкт із псевдопошуку “українських військовополонених”. Есбівці вважають, що в такий спосіб росіяни хотіли вербувати родичів українських захисників, а також дискредитувати політичну та військову владу України.

Сторінка з розробленого Шевцовим плану

Правоохоронці кажуть, що Шевцов надавав своїм кураторам інформацію про колишніх колег, яких пропонував залучати до розвідувально-підривної діяльності, а окрему увагу приділяв збору даних про обсяги та шляхи постачання міжнародної військової допомоги.

Закидають Шевцову також розроблення ідеї створити так званий “Перший український добровольчий корпус” з-поміж полонених українських військових. На своїй сторінці у фейсбуку він публікує записи ніби з полоненими українськими захисниками. 

На сторінках перехопленого есбівцями плану Шевцова можна знайти пункт, наприклад, про вивезення в’язнів з Херсонщини. 

Виявили правоохоронці й факти співпраці Шевцова з Анатолієм Шарієм

Якщо суд визнає колишнього очільника поліції Вінниччини винним, то йому загрожує до 15 років або довічне з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що торік затримали кримського силовика-зрадника із Севастополя, якого ФСБ надіслала готувати диверсії до Києва. За місяць до початку повномасштабного вторгнення його перекинули під виглядом відвідин рідних. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter