Ексголову СБУ в Харківській області затримали за підозрою в держзраді

Дата: 12 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Працівники Служби безпеки України затримали ексочільника СБУ в Харківській області Романа Дудіна. Його підозрюють у державній зраді та залишенні місця служби.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Хоча в Офісі генпрокурора не вказали імені підозрюваного, джерела “Української правди” в правоохоронних органах підтвердили, що це Роман Дудін.

За даними слідства, 24 лютого 2022 року підозрюваний із власної ініціативи почав працювати на шкоду обороноздатності й державній безпеці України. Він не забезпечив виконання функцій та завдань, покладених на УСБУ в області та вчинив багатоетапні дії, спрямовані на усунення голови Харківської обласної військової адміністрації від виконання обов’язків.

Чоловіку повідомили про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада) та ч. 5 ст. 407 КК України (самовільне залишення місця служби без поважних причин, вчиненому в умовах воєнного стану військовослужбовцем).

Санкція статті передбачає покарання до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що на Одещині в держзраді підозрюють колишнього працівника Міністерства внутрішніх справ України. Він передавав російським спецслужбам персональні дані співробітників СБУ. Експоліцейському загрожує довічне ув’язнення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter