Ексбойовик “ДНР” здався українським спецслужбам та розповів про вишкіл під Ростовом

Дата: 07 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Контррозвідники СБУ вивели з тимчасово окупованої території Донецької області колишнього бойовика так званого танкового батальйону “ДНР”, який надав важливі свідчення участі російських військових у конфлікті на Сході України. 

Про це повідомили у відомстві. 

Колишній бойовик розповів, що вступив до лав бойовиків під впливом російської пропаганди та спочатку вів нагляд за силами АТО в регіоні. Згодом чоловіка разом з іншими бойовиками відправили на вишкіл поблизу російського міста Ростов-на-Дону, а під час служби він також охороняв кадрових офіцерів російської армії, які допомагали незаконним збройним формуванням. 

В СБУ запевнили, що їхня перевірка підтвердила, що чоловік не брав безпосередньої участі в бойових діях і не вчиняв інших тяжких та особливо тяжких злочинів, а тому суд звільнив його від кримінальної відповідальності. Свідчення про конкретні обставини російської збройної агресії та військового забезпечення РФ бойовиків “ДНР” українські спецслужбовці назвали важливими. 

Нагадаємо, що наприкінці серпня українські військові затримали стрільця-снайпера з військовим квитком так званої “ЛНР” та невеликою сумою російських рублів. Чоловік також розповів про вишкіл у 2014 році, який проводили в російському Ростові, та загороджувальні загони, які мали розстрілювати бойовиків, що вирішать здатись. 

Ще раніше суд Дніпропетровської області визнав винною у створенні терористичної групи чи терористичної організації одну з командирок танкового батальйону так званої “ДНР” Світлану Дрюк, яка перейшла на бік української армії. Жінка воювала на боці бойовиків після початку конфлікту на Донбасі, а її успіхи на службі в так званій “ДНР” стали причиною того, що російські режисери зняли про неї художній фільм “Ополченочка”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter