Екологічна комісія Київради затягує створення екопарку на Совських ставках – активісти

Дата: 19 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Екологічна комісія Київради затягує створення екопарку на нижньому каскаді Совських ставків: про це свідчить той факт, що в проєкті порядку денного її чергового засідання 20 квітня 2021 року вказане питання відсутнє.

Про це йдеться в заяві ініціативної групи, що виступає проти забудови Совських ставків, повідомляє кореспондент ZMINA.

Джерело: ua-times.com

На попередньому засіданні комісії робоча група так і не внесла на розгляд комісії відповідного проєкту рішення.

Робоча група в Київраді щодо створення екопарку на Совських ставках була створена 2 березня 2021 року, до неї ввійшли п’ять із семи депутатів екологічної комісії: 

  • Михайло Ковальчук (“Батьківщина”), голова робочої групи; 
  • Євгенія Кулеба (Слуга народу);
  • Костянтин Богатов (позафракційний); 
  • Юлія Лимар (“Удар”);
  • Вадим Сторожук (“Європейська солідарність”). 

13 березня робоча група провела виїзне засідання на нижньому каскаді ставків. Від депутатів були присутні Ковальчук, Кулеба та Богатов. Також у засіданні брали участь представники комунальних підприємств “Плесо” та “Зеленбуд”, велика кількість місцевих мешканців. 

Під час нього учасники робочої групи підтримали ініціативу зі створення екопарку на Совських ставках. Присутні на засіданні місцеві мешканці зафіксували на відео виступи депутатів та сам момент голосування.

“Попри це досі в публічному доступі немає протоколу засідання робочої групи, а результати її роботи у вигляді відповідного проєкту рішення не винесені на розгляд екологічної комісії 20 квітня”, – йдеться в повідомленні активістів.

До того ж представники ініціативи “Екопарк Совські ставки” не отримали ані від депутатів, ані від представників секретаріату Київської міської ради логічного пояснення відсутності результатів роботи робочої групи. Вони надіслали відповідні інформаційні запити до Київської міської ради, щоб мати офіційне пояснення відсутності протоколу засідання робочої групи.

У коментарі ZMINA журналіст Андрій Яніцький, який критикує забудову Совських ставків, сказав, що активісти планують написати скаргу на екологічну комісію до регламентної комісії Київради. Якщо ж рішення буде сфальсифіковане, то вони звертатимуться до поліції.

Нагадаємо, що нижній каскад Совських ставків у Києві – це майже 20 гектарів комунальних водойм та зеленої зони, які у 2008 році Київрада віддала в оренду ТОВ “Господарник”. За інформацією активістів, це компанія з орбіти впливу депутата Київради від “Європейської солідарності” Ігоря Баленка, який хоче побудувати на ставках багатоповерхівки.

Ініціатива “Екопарк Совські ставки” об’єднує місцевих мешканців, екологів та урбаністів, які виступають за створення екологічного парку для всіх киян на вказаній території.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що фейсбук двічі – 3 та 14 квітня – блокував акаунт Андрія Яніцького. У першому випадку найімовірнішою причиною блокування активіст назвав масові скарги на замовлення забудовника. Вдруге блокування було пов’язане зі спробою зламати його акаунт.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter