Фейсбук знову блокував акаунт журналіста Яніцького, який виступає проти забудови Совських ставків у Києві

Дата: 14 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Фейсбук 14 квітня вдруге за два тижні заблокував профіль журналіста, ведучого “Еспресо ТБ”, очільника Центру журналістики Київської школи економіки Андрія Яніцького.

Про це він повідомив на своїй сторінці в соцмережі.

Андрій Яніцький

…Мій акаунт у фейсбуці був заблокований впродовж чотирьох годин. Це вже друге блокування протягом короткого періоду часу. До того за всі роки я ніколи не стикався з блокуванням у фейсбуці”, – написав журналіст.

Спочатку він пов’язував блокування зі скаргами на свій профіль з боку людей орендаря-забудовника Совських ставків у Києві, депутата міськради від ЄС Ігоря Баленка. Журналіст пояснив це тим, що “серія банів у фейсбуці дивним чином почалася після того, як він активно виступив проти забудови”. 

Проте пізніше уточнив, що блокування було пов’язане зі спробою зламати акаунт, а не зі скаргами на його пости.

Нагадаємо, що вперше фейсбук заблокував профіль Яніцького 3 квітня, проте вже 4 квітня мережа відновила доступ. Журналіст назвав причиною блокування свої активні дії проти забудови Совських ставків у Києві компанією “Господарник”. Місцеві жителі та активісти хочуть зберегти тут зелену зону та побудувати екопарк. Наразі справа щодо законності забудови розглядається в суді.

Яніцький вважає, що на його сторінку в соцмережі могли масово скаржитися на замовлення забудовника. Також він сказав, що раніше його профіль у фейсбуку намагалися зламати, проте невдало.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter