Джоан Роулінг відкрила центр допомоги жертвам сексуального насильства

Дата: 12 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Британська письменниця Джоан Роулінг відкрила службу підтримки та центр Beira’s Place в Единбурзі. У ньому жінки, які зазнали сексуального насильства, зможуть безоплатно і конфіденційно отримати допомогу спеціалістів.

Про це повідомляє The Independent.

Джерело: The Independent

“Я заснувала Beira’s Place, щоб допомогти жінкам у Лотіані. Як людина, яка сама пережила сексуальне насильство, я знаю, наскільки важливо, щоб жінки, які теж мали такий досвід, отримали допомогу”, – зазначила Роулінг.

У центрі, за словами письменниці, жертви сексуального насильства зможуть отримати безкоштовну допомогу професійних співробітників у межах індивідуальних і групових конфіденційних консультацій, щоб “дозволити більшій кількості жінок впоратися з власними травмами й пережити їх”.

Службу підтримки назвали на честь шотландської богині зими на ім’я Бейра.

“Бейра уособлює жіночу мудрість, силу й відродження. Її сила витримує складні часи, але її міф обіцяє, що вони не триватимуть вічно”, – сказала письменниця.

Beira’s Place працюватиме як підтримка й адвокаційна служба для жінок у Лотіані (історичному регіоні Шотландії) віком від 16 років, які зазнали сексуального насильства чи жорстокого поводження.

“Ефективні служби з підтримки жінок, які постраждали від сексуального насильства, мають бути незалежними, персоналізованими й орієнтованими на потреби жінок, щоб вони були вільні від тиску поточних політичних планів”, – зазначила виконавча директорка Beira’s Place Ізабель Керр.

Нагадаємо, раніше британську письменницю звинувачували в трансфобії через публікацію у твіттері, в якій вона прокоментувала новину про те, що поліцейські в Шотландії реєструватимуть стать ґвалтівників згідно з їхнім гендерним самовизначенням. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter