Джемілєв: у Криму встановили тоталітарний режим, гірший за радянський

Дата: 06 Квітня 2017
A+ A- Підписатися

У Криму після анексії встановлений “жорсткий напівбандитський тоталітарний режим, який за деякими своїми ознаками навіть гірший від радянського”.

Про це заявив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв під час конференції, присвяченої питанням конфліктів і насильства у світі, що відбувається цими днями у столиці Словаччини Братиславі, передають Крим.Реалії.

“Боротьба кримських татар була довгою і наполегливою, але в кінцевому результаті успішною. Сотні людей пройшли через тюрми й табори, деякі так і закінчили своє життя в тюремних катівнях. Багато людей, які боролися за повернення на свою батьківщину, так і не побачили її, поховані на чужині”, – зазначив він.

Але, за словами Джемілєва, кримські татари повернулися на батьківщину, не проливши при цьому жодної краплі чужої крові.

“Народ, який після півстолітнього заслання нарешті повернувся на батьківщину, знову під тиском репресій поступово змушений залишати Крим і переселятися на материкову частину України”, – підсумував він.

Нагадаємо, Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це “відновленням історичної справедливості”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter